Pidev enda või lapse toiduallergia ning toidutalumatusega arvestamine, võib olla keeruline ja samas ka hirmutav.

Meie aitame sind. Loome personaalse toitumiskava. Anname juhiseid, kuidas vältida allergiat või talumatust tekitavaid toiduaineid, kuid samas saada toidust kätte vajalikus koguses süsivesikuid, valke, rasvu, vitamiine ja mineraalaineid.

Õpetame tervislikke toiduvalmistamise viise.

Mõisted


Allergia ja ToidutalumatusAllergia

See on organismi seisund, mille puhul mõni iseenesest kahjutu aine (allergeen) kutsub immuunsüsteemis esile spetsiifiliste antikehade tootmiseimmuunsüsteemi poolt.

Laste seas on levinumaks toiduallergiaks piima- ja munaallergia, täiskasvanute seas kala- või mereandide allergia.

Näiteks: USA- s tekitavad kõige raskemaid reaktsioone maapähkli- ja sarapuupähkliallergiad, mis võivad kaasa tuua anafülaksia – kiiresti areneva eluohtliku allergilise reaktsiooni.

Toidutalumatus

See on mitteallergiline ülitundlikkus mõne toidu või joogi suhtes, mille tulemusel võivad esineda erineva raskusastmega tervisehäired, alates kõhuvalust kuni verise väljaheiteni.

Toidutalumatuse nähud ei teki kohe, vaid võivad ilmneda kuni 72 tunni jooksul.

Kõige levinumad on tsöliaakia ehk gluteeni talumatus (leidub teraviljades, eelkõige nisus) ja piima- ehk laktoositalumatus.


Kuidas meie aitame?

  • Vajaduse korral teeme toidutalumatust määravad veretestid
  • Analüüsime menüüd. Hindame toiduga saadavate toitainete kogust
  • Koostame personaalse toitmiskava, mis aitab sul allergiaid või talumatust tekitavaid toiduaineid vältida, kuid samas annab vajalikus koguses toitaineid
  • Anname teadmisi tervisliku toiduvalmistamise viisidest
  • Pakume abi ja tuge nii kaua, kuni tunned ennast piisavalt kindlana, et ise oma toitumise planeerimisega hakkama saada
  • Teeme meeleldi koostööd perearsti ja allergoloogiga