Toitumisnõustamine- tervislik toitumine on oskus kogu eluks
  • Avaleht
  • Minust
  • Erakliendile
    • Tervislik toitumine
    • Söömishäired
    • Allergia ja Toidutalumatus
    • Toitumine enne ja pärast bariaatrilist operatsiooni
    • Südame- ja veresoonkonnahaigused
    • Kaalu langetamine
      • Personaalne toitumisnõustamine
      • Toitumiskava
      • Kaalulangetaja pakett 3 kuuks
      • Kapid tühjaks
      • Tervislik šopping
      • Veebinõustamine
    • Diabeet
    • Raseda toitumine
    • Seedeelundkonna haigused
    • Lapse ja nooruki toitumine
  • Ärikliendile
    • Toitlustusettevõtte menüü planeerimine (restoranid, koolid, lasteaiad)
    • Töötervise edendamine
    • Laste ja noorte tervise edendamine
  • Hinnakiri
  • Blogi
  • Kontakt





Harvardi Rahvatervise kooli uus taldrikureegel

Kuupäev: 04 mai, 2013
Kategooriata
Autor: Evelyn Rüüberg
1 kommentaar
Vaatamisi : 65241

Harvardi Rahvatervise kooli toitumiseksperdid koostöösHEPApr2013

Harvardi Meditsiinikooliga, on loonud uue tervislikutaldrikureegli. Piim ja piimatooted out, tervislikud rasvad in. All vasakus nurgas punane jooksev mehike.

 

  • Pool taldrikust peaksid moodustama köögiviljad ja puuviljad. Mida rohkem erinevaid köögivilju sa sööd seda parem. Kartulid ja friikartulid ei lähe arvesse kuna sisaldavad tärklist. Tärklist sisaldavad köögiviljad tõstavad ja langetavad kiiresti veresuhkru taset, mis lühikeses perspektiivis toob kaasa tühja kõhu ja pikas perspektiivis kaalutõusu.

 

  • Veerand taldrikust jäta täisteratoodetele. Täisterasai, täisterapasta ja pruun riis ei aita ainult reguleerida veresuhkru taset vaid  aitavad ka kaalu langetada.

 

  • Veerand taldrikust peaksid moodustama tervislikud valgud. Eelistada tuleks kala, linnuliha, ubasid ja pähkleid. Rasvane kala sisaldab lisaks valkudele südame tervisele kasulikke  omega-3 rasvhappeid ja oad  kiudaineid. Punase liha( veise-, sea- ja lambaliha) tarbimist tuleks piirata ja töödeldud liha(  vorst, viiner, sardell) vältida.

 

  • Toiduvalmistamisel kasuta tervislikke õlisid. Esimest korda on taldrikureeglile lisatud tervislikud õlid.

 

  • Joo vett, teed või kohvi. Toidu kõrval võiks alati olla klaasike vett, teed või kui teisiti ei saa siis tassike kohvi. Piim ja piimatoodete tarbimist soovitakse piirata 1-2 portsjonini päevas. Viimasel ajal on tehtud palju uuringuid, mis seostavad liigset piima tarbimist eesnäärme- ja munasarjavähiga. Poest ostetud mahlu ei soovitata tarbida üle 1 klaasi päevas. Samuti tuleks vältida teisi suhkruid sisaldavaid jooke.

 

  • Ole aktiivne. Taldrikureeglile on tekkinud pisike punane jooksev mehike, kes peaks meile meelde tuletama, et füüsiline aktiivsus käib käsikäes tervisliku toitumisega. Kui kõhulihaseid treenime eelkõige ikkagi köögis siis ilusad jalalihased saab jooksurajal.


Previous Post Next Post 

Postituse autor

Evelyn Rüüberg


Postituste arv : 16
Kõik postitused kasutajalt: Evelyn Rüüberg

Kommentaare ( 1 )

  • Kuidas mõõdetakse portsjoni suurust käe abil? juuni 11 , 2014 at 06:33 / Vasta

    […] Allikas: www.livestrong.com http://hhb.ee/harvardi-rahvatervise-kooli-uus-taldrikureegel/ […]


Sisesta kommentaar

Click here to cancel reply

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>





Viimased uudised

  • Maapähklivõi

    26 nov, 2014
  • Rasedus ja toitumine- valgud, rasvad ja süsivesikud

    29 dets, 2013
  • Rasedus ja toitumine- toiduenergiavajadus ja kaaluiive

    29 dets, 2013
  • Neerukivid ja kookosevesi

    22 sept, 2013
  • Ülekaalulisus ning kookoseõli

    31 juuli, 2013

Leia meid Facebookist

Kontaktandmed

  • HHB OÜ

  • +372 5624 1271

  • evelyn.ryyberg@hhb.ee


HHB OÜ | +372 5624 1271 | evelyn.ryyberg@hhb.ee

Aia 2-36, 76201 Turba, Harjumaa